- Вугільне паливо для ТЕС: енергетична незалежність або екологічне лихо? — новини заводу Енергетик
Зворотний зв'язок
Зворотний зв'язок
Опитувальний листОпитувальний лист



Вугільне паливо для ТЕС: енергетична незалежність або екологічне лихо?



Питання заміщення газового палива стає усе більш актуальним і залежним від розвитку політичних подій і стану економіки України. В зв'язку з цим переклад на вугілля реконструйованих енергоблоків великих теплоелектростанцій має найважливіше значення.

Цей процес економічно доцільний з кількох причин: він забезпечує істотне скорочення валютних витрат на купівлю газу в європейських країнах; підтримує стабільність роботи енергетичного сектора під час опалювального сезону; передбачає використання власного палива, сприяючи розвитку вуглевидобувної промисловості.

Проте повсюдне використання вугілля як палива має зворотну сторону. При спорудженні українських ТЕЦ і ТЕС, що функціонують сьогодні, головними вимогами виступали ефективне спалювання палива, високий ККД роботи установок і довгостроковий термін служби. В сучасних умовах ці вимоги істотно доповнилися дотриманням європейських стандартів екологічної безпеки, зобов'язання виконання яких узяла на себе Україна. Як відомо, спалювання вугілля призводить до масового викиду в атмосферу токсичних діоксидів азоту і сірки. Перехід ТЕЦ на українське вугілля неможливий без впровадження сучасного інноваційного устаткування азото- і сіркоочищення із застосуванням високоефективних пиловловлюючих фільтрів, або глобальної модернізації печей з переходом на екологічні технології спалювання. У будь-якому випадку процес вимагає великих інвестицій з тривалим періодом окупності вкладених коштів, що не може не позначитися на подальшому підвищенні тарифів у країні.

Нині вугілля продовжує використовуватися в твердопаливних парових котлах та блочно-модульних котельних установках промислового сектора і житлово-комунального господарства.




Как это делается

  • ->
  • ->

Все видео
Подпишитесь!

Повернення до списку