- Мала енергетика України: перспективи торф'яного палива — новини заводу Енергетик
Зворотний зв'язок
Зворотний зв'язок
Опитувальний листОпитувальний лист



Мала енергетика України: перспективи торф'яного палива



Зростання цін на традиційні українські енергоносії значною мірою стимулює розвиток виробництва палива з природного торфу. Торф'яні пелети стають затребуваним енергоресурсом для підприємств, що забезпечують себе тепловою енергією незалежно від централізованих мереж.

За оцінками фахівців, сьогодні в Україні існує більше півтори тисяч розвіданих родовищ торфу, сумарний об'єм яких складає близько 1160 млн т. 81% цієї копалини використовується у вигляді палива. Так званий низовинний торф — а саме цей вид найбільш поширений в Україні — утворений з моху, трав'янистої і дерев'янистої рослинності. Його теплота згорання складає 21,2—25,1 МДж/кг, що може бути порівняно з теплотворними властивостями бурого вугілля.

Особливо багаті торф'яними ресурсами північні райони країни : в Рівненській області зосереджені 330 родовищ, у Волинській — 226, Чернігівській — 198, Житомирській — 187. Саме тут використання торф'яного палива найбільш ефективне через відсутність витрат на тривале транспортування і утримання складів під запас палива. В умовах, що склалися, завдання ефективного і економного забезпечення теплом і гарячою водою віддалених від тепломереж підприємств і комунальних установ вирішуване шляхом застосування місцевих паливних ресурсів в якості замінників традиційного палива. У свою чергу, виробники котельного устаткування прагнуть до постійного удосконалення технічних характеристик ефективного спалювання торф'яних брикетів і гранул.

Лінійка котлів ООО МВВФ «Енергетик», працюючих на торф'яних пелетах і інших видах твердого палива, включає парові котли серії Е, обладнані передтопками САС 1000 і САС 2000, а також водотрубні котли серії КСВ-Р. Конструкції цих котлів передбачають повну автоматизацію, високий ККД і надійну тривалу роботу устаткування.



Как это делается

  • ->
  • ->

Все видео
Подпишитесь!

Повернення до списку