- Енергетика Запорізької області: відходи — в доходи — новини заводу Енергетик
Зворотний зв'язок
Зворотний зв'язок
Опитувальний листОпитувальний лист



Енергетика Запорізької області: відходи — в доходи



Прикладом стратегічного підходу до забезпечення енергетичної незалежності став олійноекстракційний завод у місті Пологи. Тут не перший рік виготовляються пелети з відходів власного виробництва, які використовуються за призначенням комунальними установами міста.

Серед інших підприємств району олійноекстракційний завод  виділяється особливо: він давно завоював славу найбільшого в Європі підприємства-переробника олійних культур і складає значну частину економіки району. Сьогодні його виробнича потужність становить 1800 т насіння соняшнику на добу.

Підприємство одним з перших зробило кроки до здійснення програми енергетичної незалежності, справою довівши її ефективність. Пелети, що виробляються з відходів виробництва — лушпиння соняшнику — застосовуються для забезпечення теплом лікарень, будинків культури, інших комунальних підприємств, у тому числі обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей. Ось вже декілька років центр використовує тепло газової котельної заводу, а з 2016 року опалює приміщення вироблюваними на заводі пелетами, для чого було встановлене котельне обладнання для альтернативних видів палива. Економічний ефект від переходу на альтернативне паливо відчутний: вартість гігакалорії скоротилася майже удвічі. На використання цього виду альтернативного палива в Пологівському районі перейшли також лікувально-профілактичні установи, у тому числі центральна районна лікарня і центр первинної медико-санітарної допомоги. За умови проведення реконструкції приміщень з урахуванням енергозберігаючих технологій економічний ефект від прийнятих заходів складе подвійне скорочення витрат на опалювання.



Как это делается

  • ->
  • ->

Все видео
Подпишитесь!

Повернення до списку