- Котельне обладнання майбутнього — новини заводу Енергетик
Зворотний зв'язок
Зворотний зв'язок
Опитувальний листОпитувальний лист



Котельне обладнання майбутнього



Згідно домовленості про виконання вимог Європейської Енергетичної спільноти до кінця 2017 року Україна зобов'язалася досягти гранично допустимих європейських норм емісії золи, оксидів сірки і азоту на енергогенеруючих підприємствах галузі.

Це означає, що енергетичні установки повинні скоротити викид шкідливих речовин атмосферу в 20 разів, досягнувши рівня в 56 тис. тонн. У більшості випадків діюче устаткування очищення димових газів було встановлене в 60-80-х років ХХ століття, коли наявність шкідливих речовин в них не нормувалася. Вважалося, що димові гази досить піддавати очищенню від золи в електричних фільтрах або установках мокрого очищення, а екологічних нормативів дотримуватися за допомогою будівництва досить високих трубних пристроїв для відведення диму в атмосферу.

Переважна кількість очисних пристроїв досі не забезпечена системами очищення від оксидів сірки і азоту, до того ж умови прилеглих до енергоблоків територій не передбачають додаткової площі для зведення споруд їх експлуатації. До цього варто додати граничну зношеність і енергетичну неефективність вітчизняного котельного устаткування, що двічі відпрацювало свій ресурс.

Аналіз ситуації з точки зору ефективності інвестицій в проекти будівництва газоочисних споруд показує, що комплектація діючих теплоелектростанцій газоочисним устаткуванням неможлива без тотальної реконструкції парку котельного устаткування. Майбутнє української енергетики залежить від повсюдного впровадження сучасних екологічних технологій, що передбачають зведення до мінімуму як використання палива, так і ефективне спалювання із застосуванням інноваційних сірко- і азотоочисних установок.

Прикладом рішення задачі модернізації енергетичного комплексу є Польща, яка успішно виконала зобов'язання по досягненню мінімальних норм емісій. Але на це знадобилося 40 років та багатомільярдні вкладення.



Как это делается

  • ->
  • ->

Все видео
Подпишитесь!

Повернення до списку