- Виготовлення пакетів змійовиків конвективного пароперегрівача котла ТГМЕ-464 для Харківської ТЕЦ-5 — новини заводу Енергетик
Зворотний зв'язок
Зворотний зв'язок
Опитувальний листОпитувальний лист


  • Головна
  • Про завод
  • Новини
  • Виготовлення пакетів змійовиків конвективного пароперегрівача котла ТГМЕ-464 для Харківської ТЕЦ-5

Виготовлення пакетів змійовиків конвективного пароперегрівача котла ТГМЕ-464 для Харківської ТЕЦ-5



В кінці 2020 р. ТОВ “Котельний завод ”Енергетик” виготовив пакети змійовиків конвективного пароперегрівача котла ТГМЕ-464 для Харківської теплоелектроцентралі № 5.

Харківська теплоелектроцентраль №5 – одна з найпотужніших в Україні. Вона розташована поблизу села Подвір'я в Дергачівському районі Харківської області і призначена для забезпечення електричною і тепловою енергією побутових, промислових і бюджетних споживачів міста Харкова і прилеглих до неї селищ.

Харківська ТЕЦ-5 здатна нести електричне навантаження до 540 МВт і покривати теплове навантаження до 1420 Гкал/час.

Для виготовлення змійовиків застосовувалася труба з теплостійкої сталі 12Х1МФ Ø36х6мм. В цілому проект був цікавим, в плані вирішення різних технологічних і виробничих завдань. Під даний проект була спроектована і виготовлена сгинальне оснащення, стенди для збірки-зварки, придбані спеціально виготовлені під дане замовлення, знімні заглушки для проведення гідравлічних випробувань тиском 19,0 МПа і спеціальні хордові шукачі для проведення УЗК. Зварка стиків вироблялася кваліфікованими зварювальниками не плавким електродом ручною аргоно-дуговою зваркою, застосовувався ультразвуковий контроль стиків змійовиків в об'ємі 100%, стілоскопіровання зварних швів. В результаті злагодженої роботи колективу підприємства, наявності кваліфікованого інженерного персоналу, фахівців з контролю, робочих фахівців, вживання сучасних рішень, відповідального відношення до виготовлення продукції, удалося виконати елементи пароперегрівача з дотриманням необхідних вимог до якості.

Пакети змійовиків конвективного пароперегрівача котла ТГМЕ-464 пройшли суворий вхідний контроль на Харківській ТЕЦ №5 без претензій до заводу-виробника. На сьогоднішній день пакети змонтовані в котел і успішно виконують свою функцію, несучи в будинки харків'ян світло і тепло.

Фото пакетів змійовиків конвективного пароперегрівача котла ТГМЕ-464, виробництва ТОВ “Котельний завод ”Енергетик”:

zmeevyki_news.png




Как это делается

  • ->
  • ->

Все видео
Подпишитесь!

Повернення до списку