- За два роки газ в Україні подорожчав без малого в 10 разів — новини заводу Енергетик
Зворотний зв'язок
Зворотний зв'язок
Опитувальний листОпитувальний лист



За два роки газ в Україні подорожчав без малого в 10 разів


Ціна на газ як для промислових котлів, так і населення, складає 6879 гривень за тисячу кубометрів і формується, виходячи з вартості імпортного палива. Але це не межа: є вірогідність подальшого подорожчання газу в Європі.

Починаючи з 2013 року, вартість кубометра підвищилася з 0,72 до 6,88 грн. Фахівці Міністерства економічного розвитку і торгівлі України пояснюють це стрибок тим, що більше двадцяти років ціна на газ штучно занижувалася, потенціюючи величезні бюджетні витрати на дотації. Крім того, приведення цінової політики у сфері паливно-енергетичного комплексу у відповідність з ринковими європейськими показниками є обов'язковою вимогою МВФ для надання чергових кредитів.

Вже з квітня минулого року ціна на газ стала ринковою і однаковою для промисловості і населення. Це природним чином відбилося на споживанні: в 2016 році об'єм спожитого блакитного палива в Україні скоротився на 4% в порівнянні з 2015 роком. На думку чиновників, ситуація, що створилася, прискорить перехід економіки країни в режим максимальної енергоефективності.

Підприємства великої енергетики шукають можливість використання поновлюваних джерел енергії. Промислові, комунальні підприємства і населення масово переходять на використання традиційних твердого і рідкого видів палива, а також альтернативних його варіантів.

Всюди зростає кількість переобладнуваних на ці види палива парових і водогрійних котлів. Питання щодо придбання котельного устаткування представниками сільськогосподарських регіонів країни все частіше вирішується на користь котлів, пристосованих для спалювання дрів, тріски деревини, соломи та пелет.



Как это делается

  • ->
  • ->

Все видео
Подпишитесь!

Повернення до списку