- Для ОДО «Рожищенський сирзавод» виготовлена, змонтована і запущена в експлуатацію комбінована транспортабельна котельна установка ТКУ-3,5Р (Э) — новини заводу Енергетик
Зворотний зв'язок
Зворотний зв'язок
Опитувальний листОпитувальний лист


  • Головна
  • Про завод
  • Новини
  • Для ОДО «Рожищенський сирзавод» виготовлена, змонтована і запущена в експлуатацію комбінована транспортабельна котельна установка ТКУ-3,5Р (Э)

Для ОДО «Рожищенський сирзавод» виготовлена, змонтована і запущена в експлуатацію комбінована транспортабельна котельна установка ТКУ-3,5Р (Э)



news_15_10.jpg

ТОВ «Котельний завод «Енергетик» для ОДО «Рожищенський сирзавод» виготовлена, змонтована і запущена в експлуатацію комбінована транспортабельна котельна установка ТКУ-3,5Р (Э) паропродуктивныстю 8 тон пара/година. Модулі котельної установки виконані в корпоративних кольорах замовника.

Короткий опис установки

Транспортабельна котельна установка ТКУ-3,5Р(Э) паропродуктивністю 8 т/ч призначена для вироблення сухої перегрітої пари робочим тиском до 1,3 МПа.

Котельна є комплексом устаткування повної заводської готовності, встановленим в транспортабельних блоці-модулях і розрахована для експлуатації на відкритих майданчиках.

Котельна складається з окремих блоків (модулів), в яких розміщено устаткування, що забезпечує роботу котельної.

Оскільки в перспективі планується збільшення продуктивності котельною до 10 т/ч, то допоміжне устаткування підібране з врахуванням перспективи.

Після монтажу і з'єднання всіх трубопроводів котельна є єдиним котельним блоком, що складається з наступних вузлів:

- металоконструкції котельної (4 модулі (передбачені кабіна оператора, приміщення мастерні/кабінет лаборанта, санвузол));

- казанів парових: Е-2,5-1,4Р(Э)-250 з передтопкому САС-2000, економайзером ЕБ-2,5Р(Э), золоуловлювачем СЗЧ і димососом ДН-9 – 2 шт.; Е-4,0-1,4-250Г(Э) з газовим пальником Unigas R93, економайзером ЕБ-4,0(Э), димососом ДН-9;

- системи живлення казанів, водопідготовки BWT, що складається з натрій-катіонітної установки, продуктивністю 10 м3/ч, автоматизованого деаератора атмосферного типу ТАК-10/8А (деаератор необхідно встановити на відмітці не менше 6 м-коду від рівня підлоги котельної для забезпечення підбору живильним насосам казана), живильних насосів (2 шт. на казан (1 раб. + 1 рез.)), бака запасу хімочищенної води об'ємом 5 м3 (бак встановлений під дахом модуля), насоса ВПУ, двох насосів для подачі хімочищенної води в деаератор (1 раб. + 1 рез.), пластинчастого пароводяного теплообмінника продуктивністю 10 м3/ч для підігрівання хімочищенної води, бака для збору конденсату об'ємом 3 м3, двох насосів для подачі конденсату в деаератор (1 раб. + 1 рез.);

- теплового вузла ГВС теплопродуктивністю 1,2 МВт (пластинчастий пароводяний теплообмінник, циркуляційний насос, замочна і регулююча арматура, КІП);

- системи опалення і вентиляції котельної (припливна вентиляційно-опалювальна установка з електрокалорифером, припливний осьовий вентилятор, витяжний вентилятор);

- електроустаткування;

- парового колектора з вузлом обліку СВП-2500;

- системи управління (автоматика казанів «Альфа-М-xxi» на базі БАУ-ТП-1) і КІП.

Для визначення вмісту кисню у вирушаючих газах казанів передбачений переносний газоаналізатор-кислородомер ДОЗОР-С-М-Д.

Котельна комплектується димовою трубою діаматром Ø630 мм, висотою 21 м-коду, приєднувальними газоходами (відведення димових газів від твердопаливних казанів виробляється в димар замовника).

У котельній передбачений технологічний облік газу, електроенергії, пари, повертаного конденсату, тепла, вихідної води.


  Описание работы котельной 

Робота котельної відбувається за наступною схемою: пелета подається за допомогою транспортера палива в завантажувальні пристрої, звідки шнеком подається в передтопки, де відбувається спалювання палива. Гарячі димові гази з передтопка подаються в парові казани Е-2,5-1,4Р(Э)-250. Природний газ подається до пальника газового казана по газопроводу середнього тиску. На газопроводі встановлений лічильник газу, електромагнітний відсічною клапан.

Живлення казанів водою виробляється від деаератора ТА-10/8А за допомогою живильних насосів казанів. Вода проходить через економайзери, після чого подається у верхні барабани казанів.

Насичена пара від казанів подається в пароперегрівачі, далі в паровий колектор, після чого - споживачеві.

Періодичне продування казанів виробляється через вентилі, встановлені в нижніх точках колекторів бічних екранів.

Вихідна вода для підживлення казанів подається насосом ХВО до установки хімводоочистки, далі в бак запасу хімочищеної води. Хімочищена вода насосом теплового вузла, через теплообмінник (де вона підігрівається до температури 70 ° З) подається в деаератор.

Конденсат від споживачів повертається в бак для збору конденсату. Конденсатними насосами конденсат перекачується в бак запасу хімочищеної води.

Вузол ГВС складається з теплообмінника, циркуляційного насоса, замочної і регулюючої арматури, КІП.

Частина насиченої пари від казанів відбирається для подачі на підігрівання хімочищеної води, на нагрів води у вузлі ГВС, на потреби деаератора.

На боковій стінці топки твердопаливних казанів організовані двері і зольники для чищення казана від золи. Періодичність чищення визначається під час пуско-наладки казана і залежить від зольності палива.

Для гасіння і охолоджування золи перед вивантаженням до казанів підводиться трубопровід з технічною водою.

Для гасіння палива в коробі з шнеком між завантажувальним пристроєм і передтопкому підводиться трубопровід з технічною водою до бачка із запасом води на завантажувальному пристрої, і далі, безпосередньо до короба.

Технічні характеристики установки

            Значення, вказані в таблиці, забезпечуються при спалюванні деревної тріски або пелет з розміром гранул не більше 30 мм з деревини твердих порід, вологістю до 10%, природного газу (при використанні іншого вигляду палива значення можуть відрізнятися від вказаних).

 

Найменування параметра

Розмірність

Величина

1

Номінальна паропродуктивність:

- загальна

- два котла Е-2,5-1,4-250Р(Э)

- котел Е-4,0-1,4-250Г(Э)

т/г

 

8

4

4

2

Теплова потужність

МВт

5,6

3

Діапазон зміни продуктивності котла:

- Е-2,5-1,4-250Р(Э)

- Е-4,0-1,4-250Г(Э)

%

 

40-100

30-100

4

Параметри теплоносія.

Суха перегріта пара:

- тиск (надлишковий)

- температура

Вода для ГВС:

- тиск (не більш)

- температура (подача/обр.)

 

 

МПа

°С

 

МПа

°С

 

 

0,9

250

 

0,6

55/5

5

Коефіцієнт корисної дії котла, не менше:

- Е-2,5-1,4-250Р(Э)

- Е-4,0-1,4-250Г(Э)

%

 

78

94

6

Габаритні розміри котельної, не більш:

- довжина

- ширина

- висота (без дефлектора)

мм

 

12300

14280

3580

7

Маса котельної (лише модулі з котлами і устаткуванням, без врахування маси золоуловлювачів, димососів, паливних бункерів)

т

85

8

Розрахункове паливо

 

Деревна тріска, пелета / Природний газ

9

Витрата палива (залежить від теплотворної здатності палива, приведений орієнтовно):

- тріска, пелета

- природний газ

 

 

кг/г

нм3

 

 

792

326

10

Необхідний тиск природного газу на введенні в котельну

кПа

6

11

Категорія приміщення по вибуховій, взривопожарній і пожежній небезпеці

 

 

Г

12

Міра вогнестійкості будівельної конструкції

 

IIIa

13

Клас конструктивної пожежної небезпеки

 

С0

14

Клас функціональної пожежної небезпеки

 

Ф5.1

15

Категорія котельної по надійності відпустки тепла споживачеві

 

2

16

Середній термін служби, не менше

година

60000

 

Архітектурно-будівельні і конструктивні рішення

Металоконструкція котельної є приміщенням, що складається з окремих модулів (блоків), що скріпляються між собою шпильками.

Модулем являє собою теплоізольована підстава висотою 140 мм, на якому розміщені теплоізольовані стінки завтовшки 100 мм, а також теплоізольований дах завтовшки 60 мм. Як утеплювач використовуються мінераловатні мати Rockwool завтовшки 100 мм. Модуль виконаний з швелера 14П, труби прямокутного перетину 100×100 мм, труби прямокутного перетину 60×40 мм, куточка 50×50.

Дах двосхилий, зйомний. Кріплення даху до модуля виконується за допомогою болтових з'єднань. У верхній частині встановлено два дефлектори (на кожному модулі) для видалення гарячого повітря із зони над казаном. У торцях дахів розташовані вентиляційні отвори, закриті жалюзійними листами. Отвори використовуються для подачі повітря до вентиляційно-опалювальних установок, видалення повітря з котельної витяжним вентилятором.   

Зовні модуль обшивається металевим профільним аркушем з полімерним покриттям. Кріплення аркуша виконується самонарізними гвинтами. Дах зовні обшивається сталевим аркушем завтовшки 2 мм з подальшим фарбуванням. З'єднання обшивки з каркасом даху виконується зварювальним з'єднанням. Зсередини модуль і дах обшивається сталевим аркушем завтовшки 0,8-1,0 мм з подальшим фарбуванням. Кріплення листів – самонарізними гвинтами. Підлога котельної виконана з рифленого сталевого аркуша завтовшки 4 мм.

Отвори між блоками з боку їх з'єднання на час транспортування закриваються тимчасовими зйомними листами. При монтажі у «Замовника» модулі ставляться на рівний майданчик і стягуються шпильками через отвори у виступаючих частинах основи.

Стик між дахами щоб уникнути попадання води в котельну закривається спеціальним водостоком.

На торцевих стінках котельної розташовано двоє дверей, що відкриваються назовні. Також на подовжніх і торцевих стінках модулів розташовані вікна. Остикління віконних і дверних отворів забезпечує природне освітлення приміщення котельною і необхідну площу легкоскидних конструкцій.

Паливо подається в передтопок завантажувальним пристроєм. У завантажувальний пристрій паливо подається з паливного бункера транспортером. Система подачі палива до завантажувального пристрою передбачається окремо в проекті прив'язки котельної.

Видалення золи з передтопка виробляється в ручну через технологічні дверці з лівого боку передтопку і видаляється з котельної через одну з дверей.

            Димар металевий, в каркасі, без ізоляції. Фундамент під трубу, золоуловлювачі, димососи – залізобетонний (передбачається окремим проектом).

 

Схема розміщення устаткування в ТКУ-3,5Р (Э)

 image_15_10_shema.jpg




Как это делается

  • ->
  • ->

Все видео
Подпишитесь!

Повернення до списку