- Будівництво альтернативних котелен в Дніпропетровській області — новини заводу Енергетик
Зворотний зв'язок
Зворотний зв'язок
Опитувальний листОпитувальний лист



Будівництво альтернативних котелен в Дніпропетровській області



У рамках програми децентралізації опалювання в трьох містах Дніпропетровської області — Марганці, Нікополі і Покриві (що був Орджонікідзе) побудовані котельні, розраховані на застосування альтернативного палива.

Активній модернізації котельного господарства в цих містах передувала відмова міської влади від централізованого теплопостачання. Масовий перехід на електричне опалювання призвів до аварійних ситуацій в електромережевому господарстві цих міст, що, у свою чергу, спричинило відключення електропостачання в пікові години навантаження у самий розпал опалювального сезону. Враховуючи старий технічний стан існуючих котельних і тепломереж (напрклад, тільки в Покриві на ремонт котельної було потрібно 35 млн гривен) та істотну економічну вигоду від переходу на альтернативне паливо, було прийнято рішення притягнути інвесторів до будівництва котельних на альтернативних видах палива — пелетах з лушпиння соняшнику.

Вивчення багаторічного досвіду європейських країн свідчить, що перехід житлових масивів, окремих великих будівель і об'єктів комунальної сфери з опалювання газом на тверді паливні матеріали зменшує ціну собівартості тепла на 25-30%. В середньому інвестиції в подібні проекти окупаються за 3—4 роки. У випадку з містами в Дніпропетровській області, модернізація теплопостачання принесла ще і істотну економію «блакитного палива» — тільки в Марганці через відмовлення від традиційних джерел теплопостачання, зокрема, модульних котельних на газі, за опалювальний сезон 2016-2017 рр. економія газу склала 3 млн кубометрів.

Серед твердопаливних парових котлів пелетні котли економічніші за інші, оскільки технологія виготовлення пелет передбачає їх велику щільність і, отже, високе теплотворення. Поширення досвіду будівництва альтернативних котельних дозволить в майбутньому економити істотні валютні кошти в масштабах усієї країни.




Как это делается

  • ->
  • ->

Все видео
Подпишитесь!

Повернення до списку